بيتزا بالفرن 🍕🥘

أنا مغربي 🇲🇦
0

 أهلا بكل متابعين #الكوزينة 

النهاردة بقى جيبالكم طريقة البيتزا بأفضل طعم وأجمل شكل وأقل تكلفة😉 🍕🍕🍕



أولا هنعمل العجينة مع بعض مكوناتها عبارة عن ايه 😊


كيلو دقيق

نص ملعقة كبيرة ملح

2ملعقة كبيرة سكر

2ملعقة خميرة 

4 ملاعق لبن بودرة 

نصف كوب زيت

2 كوب ماء دافئ للعجن حسب نوعية الدقيق 

بيضة حسب الرغبة

2 ملعقة خل 

صلصة بيتزا

جبنة موزاريلا

فلفل رومي طماطم بصل بسطرمة تونة 


هنخلط المكونات الجافة مع بعض كويس و ننزل بالزيت نخلطة كويس مع المكونات الجافة و بعدين البيضة معاها الخل و نخلطهم ونبدأ ننزل بالماء شوية بشوية لغاية ما نحس أن العجينة بدأت تلم و نعجنها من 10 دقائق لربع ساعة بحيث تكون عجينة ناعمة 😆

نتركها لمده ساعة في مكان دافئ حتى يتضاعف حجمها😍 


و بعدين نقسم العجين لكرات على حسب حجم البيتزا اللي تفضليه الكمية دي بتعمل من أربع إلى خمس صواني متوسطة الحجم 😃


نفرد الكرات ونخلي سمكها نص سم لأنها هتعلي تاني ☺


وندهنا بصوص الأحمر (الصلصة) عبارة عن صلصة طماطم عليها بصل بودر و ثوم بودر معاهم روزماري و فلفل أسمر و ملح 😌


و بعدين ننزل بالحشو اللي بنحبه فلفل أخضر _طماطم_بصل_بسطرمة_ميكس جبن_تونة _ سوسيس😚


ندخل الصينية الفرن ويكون شغال قبلها بربع ساعة على حرارة 180 من تحت بس مش بتاخد وقت في الفرن من 10 دقائق لربع ساعة بعدين نخرجها و نوزع عليها الجبن الموزريلا 


وندخلها الفرن تاني بس شواية فقط دقيقتين يادوب الجبنة تسيح ونخرجها وبالف هنا وشفا 😋😋😋


ملحوظة يمكن الاحتفاظ بالعجينة في الفريزر بأكياس محكمة الغلق واستخدامها فيما بعد 🍕

#الكوزينة 

#البيتزا

#جربوها

إرسال تعليق

0تعليقات

إرسال تعليق (0)