المقادير:
- 3 x عدد بطاطس
- 3 x معلقة كبيرة زبدة
- 1 ½ x علبة حبات ذرة
- 1 x عدد فص ثوم مهروس
- 1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
- ½ x كوب جبنة شيدر (مبشورة)
- ½ x كوب كريمة لبّاني
- ½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
الخطوات:
- تغسل البطاطس وتقشر وتقطع مكعبات وتسلق فى ماء مملح . ثم تصفى مع الاحتفاظ بكوب من ماء السلق.
- نشوح حبوب الذرة فى معلقة زبدة وتتبل بالملح والفلفل الأسود.
- نضع نصف كمية الذرة فى الخلاط مع الكريمة وربع كوب من ماء السلق وتهرس حتى تصبح ناعمة نوعا ما.
- تهرس البطاطس المسلوقة وتخلط مع الجبن الشيدر وخليط الذرة والكريمة وتتبل بالملح والفلفل حسب الرغبة و من الممكن اضافة ماء سلق البطاطس عند الحاجة.
- فى طاسة على النار نشوح الثوم المهروس مع معلقة زبدة.
- نضيف لخليط البطاطس والذرة المهروسة باقى حبوب الذرة والثوم المشوح ونقلب جيدا وتقدم..
- بالهنا والشفا